مطالب و آموزه های دینی و علمی

ارائه مطالب و موضوعات مذهبی ، علمی و پژوهشی

مطالب و آموزه های دینی و علمی

ارائه مطالب و موضوعات مذهبی ، علمی و پژوهشی

اثرات روزه داری بر بدن انسان

اثرات روزه داری بر بدن انسان 

 

روزه داری؛ کاهش اختلالات روانی و استرس ها

در مطالعاتی که در سطح دنیا در این زمینه انجام شده، در بعد معنوی تاکید بسیار خاصی شده است؛ نتایج این تحقیقات نشان می دهد افرادی که به معنویت توجه بیشتری دارند، نسبت به سایر افراد کمتر در معرض اختلالات روانی قرار می گیرند.

دکتر غلامرضا حاجتی عضو انجمن روانپزشکان ایران روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در این زمینه توضیح داد: هر جا که ذکری از خدا و معنویت به میان می آید، آرامش نیز به دنبال آن ایجاد می شود؛ در هنگام روزه داری به ویژه در ماه مبارک رمضان چند اتفاق رخ می دهد، یکی اینکه روزه دار احساس وصل شدن به یک قدرت لایزال دارد و همین مساله استرس کلی او را کاهش می دهد.

وی افزود: همچنین در پی ایجاد یا تقویت این ارتباط، هر اتفاقی که در دنیا و در زندگی افراد رخ می دهد، این توجیه پشت آن قرار می گیرد که به اراده خداوند است و افرادی که اینگونه فکر می کنند، استرس کمتر و آرامش بیشتری دارند.

حاجتی اظهار کرد: همچنین در کنار روزه داری افراد در این ماه به خواندن قرآن، نماز و عبادت بیشتر می پردازند؛ اینگونه افراد با اعتقاد به جاری بودن اراده الهی در تمام امور زندگی، آرامش را در خود تقویت می کنند.

وی گفت: در این افراد با کاهش سطح کلی استرس، اضطراب نیز کاهش می یابد و از آنجایی که ریشه بسیاری از اختلالات روانی و بیماری های اضطرابی، استرس است، در صورتی که فرد روزه دار دچار بیماری های اضطرابی باشد، اضطراب منتشر داشته باشد، یا دچار وسواس باشد (وسواس همراه با اضطراب است)، با کاهش سطح استرس در اثر روزه داری، شدت بیماری نیز کاهش می یابد.

به گفته حاجتی، تحقیقاتی در ایران در ارتباط با روزه داری و تاثیر آن بر سلامت کلی روان، با ارایه پرسش نامه هایی با عنوان سلامت روانی و سلامت عمومی صورت گرفته و نتایج آنها حاکی از این است که با کاهش استرس ها و اضطراب ها، سلامت کلی روان افراد افزایش می یابد.

وی افزود: همچنین مطالعاتی در زمینه تاثیر معنویت بر کاهش استرس ها صورت گرفته که نتایج آنها نقش موثر معنویت را در این زمینه اثبات کرده است.



**
روزه داری و کاهش آمار خودکشی

عضو انجمن روانپزشکان ایران گفت: ماه رمضان در کشور ما با کاهش آمار خودکشی نیز همراهی دارد به گونه ای که در این ماه تعداد خودکشی ها نسبت به سایر ماه های سال کاهش می یابد.

حاجتی افزود: در این ماه افراد ارتباط بیشتری با خداوند برقرار می کنند بنابراین در نتیجه افزایش و تقویت این ارتباط با قدرت لایزال الهی، سطح کلی اضطراب کاهش و میزان خودکشی ها کاهش می یابد.

وی ادامه داد: روزه داری تنها به امتناع از غذاخوردن معطوف نمی شود بلکه پرهیز از دروغگویی، غیبت و سایر رفتارهای نادرست نیز جزو اعمال روزه داری است. به طور کلی توجه بیشتر به بعد معنوی روزه، تمرینی می شود برای افراد برای دوری از عواملی که آنها را به سمت آسیب های روانی ازجمله خودکشی می کشاند.

حاجتی با بیان اینکه 95 درصد افرادی که خودکشی می کنند به یک نوع اختلال روان پزشکی مبتلا هستند، اظهار کرد: در زمان روزه داری از آنجایی که سطح کلی استرس کاهش می یابد، اقدامات و تصمیم های ناگهانی که منجر به خودکشی می شود نیز کاهش می یابد.

وی افزود: مطالعاتی در این خصوص در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سال های 84 و 85 صورت گرفته است که طی آن میزان اقدام به خودکشی در ماه رمضان با ماه های دیگر مقایسه شده و نتایج حاکی از کاهش آمار در این ماه است.

حاجتی با تاکید بر اینکه افراد بیمار به ویژه بیمارانی که اختلالات روانی دارند و پزشک ممنوعیت روزه را برای آنها تجویز کرده باید از روزه داری پرهیز کنند، توضیح داد: در برخی موارد که خداوند برای افرادی که بیماری دارند، روزه داری را ممنوع کرده است، بیماران نباید روزه بگیرند زیرا میزان و شدت بیماری شدت می یابد و اگر به سلامت جسم آسیب وارد کند، صدمه روانی را نیز به دنبال خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: حدود 80 تا 90 درصد اختلالات روانی به گونه ای است که بیماران پس از طی دوره های درمانی به سطح قابل قبولی از سلامت می رسند و می توانند پس از بهبود روزه بگیرند بنابراین بیماران نباید پیش از بهبودی و بدون اجازه پزشک اقدام به روزه داری کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.