مطالب و آموزه های دینی و علمی

ارائه مطالب و موضوعات مذهبی ، علمی و پژوهشی

مطالب و آموزه های دینی و علمی

ارائه مطالب و موضوعات مذهبی ، علمی و پژوهشی

چه کنیم تا قلب سالم داشته باشیم؟

چه کنیم تا قلب سالم داشته باشیم؟

 

 

نکاتی برای سالم نگاه داشتن قلبتان اشاره می کنیم.

۱) از دخانیات بپرهیزید:

سیگار کشیدن علاوه بر مبتلا کردن شما به نفخ و سرطان ریه یکی از مهم ترین عوامل بیماری های قلبی به شمار می رود. این به این دلیل است که بیشتر مواد شیمیایی موجود در دخانیات م توانند باعث صدمه زدن به قلب، تصلب شریان ها و باریک کردن رگهای خونی شوند.

علاوه بر این نیکوتین موجود در سیگار باعث انقباض رگ های خونی می شود، به همین دلیل فشار خون را بالا برده و قلب را به کار بیشتر وا می دارد. سیگار همچنین دارای مونوکسید کربن است که جای اکسیژن را در خون می گیرد. اگر اکسیژن خون کم باشد، قلب مجبور به کار بیشتر است.

اگر اهل سیگار و دخانیات نیستید، این خیلی برایتان خوب است اما به یاد داشته باشید که نباید زیاد در معرض دود سیگار هم قرار گیرید، هر چند که خودتان نکشید. اگر سیگار می کشید، به یاد داشته باشید که ترک آن به طور غیر منتظره ای خطر ابتلا به بیماری های قلبی را در شما پایین می آورد. در آخر اگر معتقدید که دخانیات بی دود اشکالی ندارد، باز هم در مورد آن فکر کنید. جویدن تنباکو و سیگار های کم نیکوتین هم، همچنان نیکوتین به بدنتان می رساند و برای قلبتان بد است.

۲) ورزش کنید:

خیلی خوب است اگر برنامه منظمی برای ورزش داشته باشید. در واقع، ساکن و غیر فعال بودن یکی از مهم ترین دلایل ابتلا به بیماری های قلبی به شمار می رود. همچنین مثل کشیدن سیگار کلسترول و فشار خونتان را بالا می برد. افرادی که زندگی فعالی دارند ۴۵ درصد کمتر از افراد دیگر به بیماری های قلبی مبتلا می شوند.

رمز این مسئله این است که بیشتر ورزش کنید حداقل ۳۰ تا ۶۰ دقیقه به طور متوسط در روز یاحداقل اکثر روزهای هفته ورزش کنید لازم نیست که حتماً به باشگاه های ورزشی بروید، پیاده روی، پله نوردی یا حتی رقصیدن هم می تواند به شما در این زمینه کمک کند.

راه خوبی برای اینکه بفهمید آیا به اندازه کافی ورزش می کنید این است که ضربان قلبتان را بگیرید. باید بالاترین ضربان قلبتان را در دقیقه در حین ورزش بدانید. برای گرفتن بالاترین ضربان قلبتان سنتان را از ۲۲۰ کم کنید؛ مثلاً اگر ۳۰ سالتان است، بالاترین ضربان قلبتان هنگام ورزش باید به ۱۹۰ برسد.

راه دیگری برای اندازه گیری شدت فعالیت، "آزمایش صحبت کردن" نامیده می شود. آزمایش بسیار ساده ای است: هنگام ورزش سعی کنید که صحبت کنید. اگر توانستید جمله ای کامل را بیان کنید یا به گفتگو همچنان ادامه دهید، پس شدت ورزشتان سبک است. اگر هنگام صحبت کردن به نفس نفس افتادید، شدت ورزشتان متوسط است. و اگر برای صحبت کردن اصلاً نفس نداشتید، پس خیلی شدید ورزش می کنید.

البته اصلاً لازم نیست که حتماً ورزشتان شدید باشد تا سالم بمانید. ورزش سبکی که طول مدت زیادی داشته باشد مثل پیاده روی هم می تواند به شما کمک کند.

۳) رژیم غذایی سالمی داشته باشید:

همه ما می دانیم که خوردن غذاهای پر چرب با کلسترول بالا برای قلب بسیار ضرر داردو خوردن سبزیجات و میوه جات تازه برای سلامتی بسیار مفید است. اما در اینجا راه های بهتری برای برنامه غذاییتان پیشنهاد می کنید.

به طور مثال:

استـفاده از غذاهای کم چربـی هـنـگـام شـام از بـالا رفــــتـن کــلستـرول و تریگیلیسیرید شما جلوگیری می کند. مثلاً شب ها از گوشت قــرمـز، تخم مرغ، کره، خامه، پنیر و دسرهای شکردار کمتر استفاده کنید.

غذای خود را به قسمت های مختلف تقسیم کرده و به جای سه مرتبه در روز، آن را در دفعات مختلفی میل کنید. این حتی باعث کاهش وزنتان هم می شود.

همه پروتئین ها مثل هم نیستند. سعی کنید از پروتئین در مـاهـی، سویا و مرغ به جای گوشت قرمز استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که ممکن است بعد از تغییر برنامه غذاییتان، ۳ تا ۶ ماه طول بکشد تا بتوانید کاهش کلسترولتان را مشاهده کنید.

درست غذا خوردن می تواند به حفظ وزن مناسب هم کمک کند. اضافه وزن یکی از عوامل مهم در بروز بیماری های قلبی است. به این دلیل است که اضافه وزن فشار خون و کلسترول شما را بالا می برد که حتی می تواند باعث دیابت هم شود.

۴) بطور مرتب برای معاینات پزشکی مراجعه کنید:

با مراجعه منظم به پزشک می توانید مطمئن شوید که مشکلات سلامتی و قلبی شما خیلی زود تشخیص داده خواهند شد و می توانید تحت مراقبت و درمان قرار گیرید.

باید به طور منظم حداقل دو بار در سال فشار خونتان را اندازه گیری کنید و کلسترولتان را هم حداقل هر پنج سال یکبار اندازه گیری کنید و البته، اگر در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی هستید، حال به هر دلیلی، باید به اندازه نیاز به پزشک مراجعه کنید.

۵) به اندازه کافی ویتامین و مکمل های غذایی به بدنتان برسانید:

هر چند که این نمی تواند جایگزینی برای ورزش و برنامه مناسب غذایی باشد، اما استفاده از مکمل های غذایی به سالم نگاه داشتن قلبتان کمک خواهد کرد. این مکمل های غذایی می تواند از بالا رفتن کلسترول و فشار خون در شما جلوگیری کند و به همین طریق قلبتان هم وضعیت سالمی خواهد داشت.

قلبی سالم داشته باشید

سعی کنید برنامه غذاییتان را دوباره باز بینی کنید و عادت های بد غذایی را از خود دور کنید. ورزش کنید. می توانید کم کم شروع کنید، اما از همین امروز کارتان را شروع کنید. حتی ورزش سبک هم می تواند خطر بیماری های قلبی را در شما کاهش دهد.

به یاد داشته باشید که سالم ماندن قلبتان فقط به خود شما بستگی دارد. شما باید غذا خوردنتان را کنترل کنید نه هیچ کس دیگری. به طور منظم به پزشکتان مراجعه کنیدو از دستورات او پیروی کنید. مطمئن باشید که او بد شما را نمی خواهد. با به کار گرفتن این ۵ نکته که اشاره کردیم، مطمئناً قلبی سالم تر خواهید داشت.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.